hétfő, március 20, 2006

Nászúti élmények...


Az esküvő másnapján pihentünk, búcsúebédet tartottunk itthon a barátokkal és estefelé bevittük őket a belvárosba, ahol még megittunk egy italt a szállodájuk bárjában. Itt beszélgettünk az elmúlt napok fénypontjairól, élményeiről.

Este még kicsit rámoltunk és bepakoltunk a nászútra. Mindvégig olyan hálásak voltunk, hogy nem azonnal indultunk a nászútra. Így még kicsit magunkhoz térhettünk indulás előtt, hogy aztán minden percét élvezni tudjuk.

Hétfőn, február 27-én, kora reggel fél 7 után indultunk ki a reptérre. Édesapám vitt ki bennünket. A check-in viszonylag gyorsan megvolt, azonban nem maradt sok időnk reggelizni. Szóval be is mentünk a tranzitba, hogy majd ott együnk valamit.

Ott egy isteni finom Hungry Jack’s (itt ez a neve a Burger King-nek) lett belőle, ami nagyon jólesett narancslével, valamint elkezdtük a fényképezést, majd mentünk is a kapunkhoz.

Jetstar-ral repültünk, ami egy fapados járat. Ez volt árban és ugyanakkor időben is a legkedvezőbb. Ugyanis másik légitársaságok előbb Brisbane-be vittek volna, majd várakozás után szálltunk volna le Hamilton Island-en. Így egyenesen oda érkeztünk. Ez ugyanis arrafelé a központi sziget, ahonnan lehet tovább utazni katamaránokkal, vagy, aki megteheti, helikopterrel.

Szóval, hogy ne ugorjunk túlságosan előre, egy trópusi szigetre mentünk, ami Ausztráliához tartozik és északra van tőlünk. Hayman Island-nek hívják. Ez egy gyönyörű kis sziget a Great Barrier Reef-en, ami a korallzátonyok otthona.
Meg tudjátok nézni a honlapját:
www.hayman.com.au
Pazar hely!

Miután megérkeztünk repülővel, volt külön Hayman-pult, ahol bejelentkeztünk és máris az egyik személyzet személyesen elkísért csak minket a katamaránhoz, ami hamarosan indult. A személyzet egyenruhában várt minket és pezsgővel fogadott, valamint gusztusos kis szendvicsek- és süteményekből is lehetett választani a hajóút alatt.
Kb. 45 perces út volt. Majd látjátok a képeket, amiket a hajó tetejéről is készítettünk. Nagyon tetszett!

A MEGÉRKEZÉS

Pálmafák, igazi szigethangulat várt minket. Sütött a nap és nagyon tetszett a látvány, ami fogadott bennünket! Kis kocsi (ami olyan volt, mint a kisvonat kerekekkel és oldalt nyitott) kígyózott velünk 5 percet a mi szárnyunkhoz. Ott leszálltunk és annyi személyzet sorakozott ott, hogy mindenkit személyesen a szobájához tudjon vezetni. Ott kellemes hűvös volt. Előre bekapcsolták nekünk a légkondit. Megmutatott mindent nekünk a hölgy és már meg is érkezett a bőröndünk, amit egyenesen a repülőtől hoztak a szobánkig...

Pálmákra néző szobánk volt, nagy terasszal. Készült erről is több kép…

A többit képek formájában fogjátok látni.
Néhány gondolat, amit még megírunk:

Az első napon ittuk a világ legnagyobb méretű koktélját, ami nagy élmény volt. Sikerült kétszer is kibillentenünk, mivel próbáltuk arrébb tenni…aztán feladtuk és csak ittuk - négy szívószállal.

Gyönyörű sósvizű úszómedencéje van a hotelnek. Mentünk is lubickolni-napozni délután, majd persze többször is amikor éppen kibújt a napocska.

Több étterme van a szigetnek. A négy éjszaka alatt végigjártuk pont őket. Az első estén az olaszba mentünk, mivel mondták hogy lesz élőzene és tánclehetőség. Nagyon jó volt. Én „Dirty Martini”-t ittam, Dodi itta a gyengébb koktélt, a Toblerone-osat. Itt vált szokássá, hogy amit nem tudtunk megenni, a szobánkhoz vitettünk.

Félpanziós ellátást választottunk, így a vacsora is benne volt az árban. De sokszor még maradt másnapra is belőle, mivel minden este háromfogásos vacsora volt. Az étlap alapján bármit választhattunk.

A második estén francia, elegáns étterem volt, aztán a közvetlen tengerparti, többnyire halételes étterem, ahol a teraszon ettünk esti tengeri szellőben, és az utolsó estén szintén elegáns hangulatú keleti étteremben voltunk. Mind nagy-nagy kulináris élmény volt.

A svédasztalos reggeli annyira bőséges volt, hogy ilyet még eddig életünkben nem láttunk… Két példa, hogy ott helyben készítették el mindenki óhaja szerint a tojást és minden reggel volt egy üveg pezsgő kitéve, amiből lehetett tölteni. Szóval, minden reggelt pezsgőzéssel kezdtük. Közben nagy üvegtáblákon keresztül lehetett nézni a tenger vizét.

Sok koktélt ittunk a négy nap alatt. Kipróbáltuk az itallapon lévők többségét.

Volt egy óriás méretű biliárdasztal is, amelyen nagy élmény volt játszani. Sőt, sakkoztunk is márványtáblán, mivel olyan angol kastély-hangulatú rész is volt, ahol könyvek, játékasztalok, zongora és bár volt. Itt mindig szivararoma volt, amit a légkondival fújattak be, hogy még hangulatosabb legyen. Amúgy vitrinből lehetett volna venni különleges, értékes szivart és kuriózum italokat. Még olyan whisky és egyéb ital is volt, amiből egy pohár több ezer dollárba kerül.

Teniszeztünk is. Megfogadtuk, hogy ezt rendszeresen akarjuk csinálni.

Csodálatos, felejthetetlen élményben volt részünk. Mivel 5 napot és 4 éjszakát maradtunk csak, nagyon gyorsan elrepült…De még folytattuk itthon, mivel visszahoztuk magunkkal azt a nászutas hangulatot. Sőt, itt is elmentünk a tengerpartra, mivel 34-36 fokos időjárás várt minket!

Remélem, tetszenek a képek…

Puszi mindenkinek!

J & D (akik még szerelmesebbek, mint valaha!)